Cutremur

In jurul orei 20:20 am simtit casa cutremurandu'se. Totu' a durat pret de cateva secunde...3,4 nu stiu sigur. S'a simtit destul de bine, avand in vedere ca eu stau la ejau' 1.
Mancam, cand a inceput sa se clatine totu' si foarte amuzat am fost cand de la masa mama si soramea s'au ridicat foarte speriate si tata a sprintat spre noi in...din sufragerie in bucatarie. Eu unu' nu m'am speriat si am ramas calm si am continuat sa mananc :D, ca la ce foame imi era, nimic nu ma putea opri nici cutremuru'.

Nu mi'a fost dat sa simt multe cutremure la viata mea (chiar eram curios sa'l simt pe asta care l'au tot anuntat nebunii pe la TV...'cutremur de paste, murim, sfarsitul lumii'...uite ca nu a fost sa fie. Pacat ha?!) dar tin minte unul mai puternic decat asta. S'a intamplat cu ceva ani in urma, 5, 6 ani poate, in fine...si tin minte ca a fost pe la ora 23. Dormeam si cum eu am somnu' foarte usor, adica ma trezesc foarte repede, am sarit imediat in patru labe (dormeam pe burta in momentu' ala) si am ramas nemiscat in timp ce soramea fugise spre sub tocu' usii, iar mama ramasese intepenita in fotoliu, de tata nu mai vorbesc ca el dormea bustean, nu a avut nici o problema. Imi imintesc ca a durat mai mult decat asta de acum si peretii incepusera sa trosneasca.
Dimineata urmatoare doar despre asta se vorbea la scoala. Stiu ca eram la carau, asa se facea uneori la noi la scoala, si toti copii se intrebau unuii pe altii...tu ce ai facut?1 la ce etaj stai?!...si toti aveau povesti care mai de care. O astfel de poveste (pe seama careia am ras cetava ore cu colegii, pentru ca era prea de tot) o tin minte si acum, o spunea un tip din clasa mea, zicea ceva cum ca el era la calculator in momentu' ala si a alunecat cu scaunul pana in cealalta parte a camerei si la trantit tare de perete.

Ar fi fost interesant sa il fi simtit pe ala din 77'...aia da adrenalina.


Deci, hai sa fac ca atunci cand eram mic:
- Voi l'ati simtit?!
- La ce etaj stati?!
- Cum ati reactionat?!
- Va sperie cutremurele, in general?!

23 comentarii:

alisson 25 aprilie 2009 la 21:44  

cutremuuuuuuuuuuuuuur :((((
da l-am simtit :((
stau la 3
n-am reactionat :| asta a fost.. am incremenit..
daaaaa.. ma sperieeee :|

si auzi :| si tu ..ce zici.. doamne fereste..nu vreau pe ala din '77 :|

Anonim 25 aprilie 2009 la 22:05  

eiii ... eram in pat .. incercam cica sa dorm .. (:|stau la parter .. :) si nu`i tocmai confortabil sa simti un cutremur!! :)

Anonim 25 aprilie 2009 la 22:29  

da,l-am simtit...a fost nasol rrrau de tot.stau la casa,deci,si mai nasol.m-am prins cu mainile de birou si m-am ridicat usor de pe scaun,si l-am strigat pe tata.pana acum credeam ca nu ma sperie,dar acum imi dau seama ca tare de tot:))si eu l-am simtit pe ala de acum 5-6 ani si dormam bustean ...sincer m-am trezit cu gandul ca poate sa fie o masina care trece pe strada dar de unde???lustra se misca la fel si patul....oricum sunt sigura ca nu as fi vrut sa-l simt pe ala din '77

Simplu 25 aprilie 2009 la 23:36  

@ alisson nu e bine sa fi asa, cum sa spun, slaba de inger...ai grija ca cine stie ce Doamne fereste patesti. Fi mai stapana pe tine, nu se poate sa nu ai sange rece...

@ Gabr13l de ce nu e confortabil?! Atat timp cat nu mi'i se strica, casa, pentru mine e ok.

@ Cristina Cîrstea se intampla sa treaca masini de mare tonaj pe la poarta ta, de' se misca, casa?! La cutremuru' ala de atunci s'a miscat si la mine lustra, si inca foarte tare si era si una destul de mare, iar noaptea...ma gandeam ca poate va urma vreo replica si ma gandeam ca poate imi cade lustra in cap si voi muri si sange pe perna si alea alea :).

Bek00letz 25 aprilie 2009 la 23:55  

Mdap...si eu l-am simtit... Eram la niste prieteni care stau la 1 si primul lucru spus dupa ce s-a terminat a fost: "That was fun, let's do that again! :))"

Oricum, senzatie tare cu cutremurele astea da' parca n-as vrea sa fie multe :D

Fata din umbra 26 aprilie 2009 la 00:23  

nu am simtit nimic:))
la 3:d..iti dau si ap?
Aa..am aflat dupa:))..mi-a parut rau ca nu l-am simtit:D
A nu..mie imi plac:D

Simplu 26 aprilie 2009 la 00:46  

@ Bek00letz te cred si eu vroiam acelasi lucru. Bai nici eu nu imi doresc multe, ca nu vreau stricaciuni prin preajma, dar cate unu' dasta mic asa se accepta :).

@ sHaDoW gIrL cum vine asta...ti'a parut rau ca nu l'ai simtit, dar nu iti plac...?! Si da imi poti da apartamentu' am catva prieteni prin Valcea...poate ma gasesti vreodata la usa ta :P.

cristina 26 aprilie 2009 la 02:58  

O da l-am simtit si yo...si cum yo stau pe langa calea ferata,mai trece cate un tren si face un mic cutremur...da acum mai ce fel de tren mai e si asta, mai stau, bai mi se misca casa credeam ca a venit vreo masinarie sami darame casa...oo senzatie faina..da nu as dori unu mai puternik ca face catastrofe...

Dreamgirl 26 aprilie 2009 la 16:14  

Eu nu l-am simtit absolut deloc. De fapt nici nu imi amintesc sa fi simtit vreun cutremur la viata mea. Stateam in fatza oglinzii si ma fardam cand am auzit la tv ca tocmai a fost cutremur, vorba aia - Tara se cutremura si baba se piaptana.:))
In fine, reactia mea a fost ceva de genul : Damn, iar n-am simtit.
Oricum oraselul meu e mai izolat de astfel de fenomene.

Fata din umbra 26 aprilie 2009 la 17:29  

Va sperie cutremurele, in general?! ..A nu..nu ma sperie..mie imi plac!
fi mai atent:D

Simplu 26 aprilie 2009 la 17:41  

@ cristina e cam neplacut sa stai langa o cale ferata, iti cam zdruncina somnu' nu! (si la propriu si la figurat)

@ Dreamgirl poate ca tu erai cu gandul in cine stie ce locuri. Se intampla sa nu simti diferite senzatii atunci cand esti cu gandul in alta parte. Cel putin mie mi'i se intampla des :). Dar te'ai fi speriat?! Avand in vedere ca tu esti singura.

@ sHaDoW gIrL damn. Sa'mi fie cu pardon prietene. Data viitoare voi fi mai atent :).

cristina 26 aprilie 2009 la 18:26  

Simplu... nu numi zdruncina nimic doar asa putin casa, hm yo cand dorm poti sa tragi din tun ca nu ma trezesc yo asa usor :))...si traind toata viata mea pana-n zilele de acuma in aproprierea de cal.ferat. nu ma deranjeaza deloc .... hmm si imi este chear placut cand mai e un cutremuras mic...imi place zenzatia:D

Dreamgirl 26 aprilie 2009 la 21:17  

Ba nu eram cu gandul in alte parti, de fapt nimeni nu l-a simtit aici in Sibiu.
Nu cred ca m-as fi speriat. Imi pastrez f. usor calmul in situatii de genu'.

Simplu 26 aprilie 2009 la 21:40  

@ cristina e destul de sanatos sa ai un somn adanc. Inseamna ca pe tine nu te deranjeaza sursa calculaorului, TV'u astea...eu unu ma cam enervez daca sunt trezit de astea (in weekend) atunci cand prefer sa dorm ceva mai mult.

@ Dreamgirl era doar o presupunere :). Desi e cam aceeasi dinstanta intre Vreancea si Bucuresti si Vrancea si Sibiu...e posibil ca pana la voi acolo, muntii sa fi atenuat zgaltaielile.

Myriam 27 aprilie 2009 la 14:42  

eu nu l-am simtit din fericire. sunt foarte ferita aci'. totusi..prin ce parti a fost? (nu prea eram atenta la stiri)

Simplu 27 aprilie 2009 la 15:14  

Sincer nici eu nu m'am uitat la stiri sa vad ce si cum. Tot ce am aflat de el a fost de pe net si bloguri.
A fost destul de mic...in jur de 5,3 grade pe scara Richter.
Depinde unde stai tu. Chiar, de prin ce locuri esti?! Poate ca esti protejata de lantul muntos si de aceea nu a ajuns si la tine.

Anonim 27 aprilie 2009 la 17:44  

Nu.
3.
Avand in vedere ca nu l-am simtit, n-am reactionat nicicum. :))
Nu ma sperie in general; probabil daca as fi prinsa intr-unul foarte mare, sa vad ca se plimba sifonierul prin casa, as fi panicata.

Myriam 27 aprilie 2009 la 18:46  

exact. good gues;)....sunt din alba iulia:)...aici suntem chiar foarte protejati. dar tu de pe unde esti?

Simplu 27 aprilie 2009 la 19:29  

@ copiiiiubirii dar tu de prin ce locuri imi scrii prietene?! Se pare ca pe tine te speriie doar situatiile ceva mai extreme.

@ Life-no Fantasy ehh, stiam eu ceva ceva. Eu sunt din Bucuresti, orasul viselor tuturor(romanilor) ce vin de [rin preajma lui. HA!!! ce descriere ti'am facut...hope you like it :).

Myriam 27 aprilie 2009 la 19:38  

pai imi place dar nu stiu daca e chiar asa. nu cred ca sunt in masura sa ma pronunt avand in vedere ca nu locuiesc acolo. ceea ce pot sa spun e ca imi plac foarte mult parcurile si zonele verzi....si ca urasc traficul si aerul:)

Simplu 27 aprilie 2009 la 20:44  

Era o ironie :P. Dar are si un strop de adevar. Destul de multi vin in bucuresti in speranta ca vor gasi un job ok, vor urma o facultate buna...vor realiza ceva mai mult decat ar face'o in orasul natal, oricare ar fi el. DAR descrierea mea era plina de fantezie si nu trebuie sa traiesti in Bucuresti sa'ti dai seama ca nu e mare lucru.

Cat despre parcuri...da sunt dragute, zic eu, pline de prosti si ma rog...ne abtinem, dar da sunt destul de frumoase.
Spatiile verzi foarte putine...
Iar traficul si aerul sunt...:| greu de suportat.

Myriam 28 aprilie 2009 la 14:51  

prostii din parcuri sunt peste tot...chiar si in orasele mai mici ca al meu:)

Simplu 30 aprilie 2009 la 01:48  

True true :P

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Search here

Persoane interesate