Amintiri din copilarie, de...

...1 Iunie. Deci...ziua tuturor copiilor. Pentru mine unu' ziua asta nu mai are acelasi farmec ce il avea atunci cand eram mai mic. Bai si ce frumos mai era atunci. Nu tu stres ca acum, nu tu grij, nu nimic. Imi amintesc ca aveam liber de la scoala...bucuria oricarui copil nu!...si faceam diferite chestii cu invatatoarea.

Tin minte ca intr'un an am fost la circul Globus. Foarte misto. La sfarsit, cand sa ne intoarcem, m'am pierdut :)). Si acum mi'i se pare la fel de amuzat ca si atunci. Eu si inca doi ametiti de colegi, cautam "autocarul" nostru si din cate masini erau acolo noi am nimerit exact in aia care nu trebuia. Bine, apoi au urmat cateva zeci de minute de nedumerire si amuzament din partea noastra, iar in timpu' asta eram cautati cu disperare de doamna invatatoare. Intr'un final am fost gasiti si am ajuns cu bine inapoi la scoala. Tin minte ca am scapat doar cu o mustrare verbala.

Intr'un alt an tot doamna invatatoare ne'a chemat la scoala de 1 iunie. Noi stiam ca nu suntem nevoiti sa mergem, insa doamna a tinut cu tot dinadinsul sa venim sa facem lectii, insa ceva mai tarziu, nu atat de dimineata ca de obicei. Ajunsi la scoala, cu parintii de mana, ca asa ceruse domana, am fost trimisi in curte sa ne jucam. Si ne'am jucat si ne'am jucat...bai si ne'am tot jucat pana cand a venit domana si ne'a chemat inauntru. Si cand am intrat ce crezi?!...clasa era decorata cu tot felul de baloane si hartii colorate, pe banci o multime de fursecuri sucuri si fiecare din noia am primit mici cadouri.

Daaa...aia da ziua copilului. In ziua de azi, nimic deosebit, pentru mine. Desi...daca stau sa ma gandesc mai bine, chiar e ceva special. Stres frate. Nu am mai fost atat de stresat si de nervos de ceva timp. Atestatu' asta mi'a mancat ficatii pe cuvantu' meu. Un singur lucru bun am reusit sa fac, ca tot e ziua copilului din mine, mi'am luat o zi "libera". Adica la liceu nu am fost, insa am stata acasa sa corectez atestatu' si pana la sfarsitul zilei voi vedea ce voi mai face.

Voi aveti astfel de amintiri din copilarie...de ziua copilului?! Wanna share?!


PS: uite cam asa arata "autocarul" cu care mergeam noi, cand eram mici, la diferite actiuni prin Bucuresti.

.

13 comentarii:

Myriam 1 iunie 2009 la 16:40  

la mine in copilarie era o zi ca oricare alta,adica pe la scoala nimeni nu facea nimic...in cel mai bun caz primeam caramele.In generala era distractia mai mare.Acum deja nu mai pasa la nimeni...azi am stat la scoala pana la doua:(( si toate obiceiurile din generala s-au dus,ceea ce nu e corect.Dar..uneori nu totul e corect.

Simplu 1 iunie 2009 la 16:52  

Nu e chiar asa Myriam. Nu mai pasa celor ce au crescut sa spunem. Uite de exemplu, azi dimineata intr'un parc aici langa mine s'a amplasat o scena si au cantat multi copii. Publicul format numai din copii intre 2 si 12 ani, plus mamici, tatici, bunici. Era o pate de copii. Foarte agitati si dornici de distractie. Deci nu prea mai are farmec pentru astia mai mari, dar intotdeauna vor fi aia mici pentru care se v'a organiza ceva cumva.

Imi pare rau pentru tine. Asta te'ar putea ambitiona sa faci tu copiilor tai surprize frumoase de ziua lor.

Fata din umbra 1 iunie 2009 la 17:10  

miss u..vezi ca ma gandesc sa vin la bucuresti:D
ma astepti..huh;;)?

Simplu 1 iunie 2009 la 17:22  

Sentimentu' e reciproc prietene ;). Te astept normal ;).

Unknown 1 iunie 2009 la 18:26  

Dupa cum ai vazut pe blogul meu, eu inca ma simt copil, chiar daca ziua asta nu mai are acelasi farmec ca atunci cand eram mica. Oricum azi am ascultat numai "E-o lume minunata...in care veti gasi numai copiii..." si alte melodii de genu:D Noua si in liceu d-na diriga ne lua in fiecare an cate ceva de 1 iunie, dulciuri sau mici atentii, dar era fain, gestul conta...miss those times:-<

Anonim 1 iunie 2009 la 20:30  

ei...nu era chiar o zi atat de deosebita. nu imi amintesc sa fi facut ceva chestii interesante la scoala dar stiu ca primeam inghetata de la nenea primaru'...din aia la 5 mii:))

Gabr13l 1 iunie 2009 la 21:55  

Huh... tin minte ca era o traditie. De 1 Iunie,ma duceam la Mc' Donald`s,ma dadeam in masinute... cu tot cu fise.Ma chinuiam sa strang fisele alea.Dupa acre ceva de halit ( ce vroiam eu ,.. si cel mai important CAT vroiam eu :))) ) Vremuri frumoase ..

Simplu 1 iunie 2009 la 23:20  

@ PinkDaisy chiar mai. Ce mai fredonam la ora de muzica melodia asta si altele de genu'. Asta inainte, de si dupa 1 iunie.

@ hayliehayl inghetata daia de 50 bani se mai gaseste si acum la mine la tara. Bine da nu cred ca e aceeasi.

@ Gabr13l omule nu stiu care e treaba cu fisele adunate. Zau ca nu stiu cand a fost moda asta la MC', unde mai pui ca nu sunt un prea mare impatimit al MC'ului :D.

Anonim 2 iunie 2009 la 09:40  

Pentru mine,ziua copilului insemna in trecut(pe vremea cand si eu eram sarbatorita ca fiind un copil)foarte mult.Ma bucuram enorm cand ma duceam la scoala de 1 iunie imbracata in rochita,cu doua codite si inceoeam sa desenez alaturi de colegii mei cu creta colorata in curtea scolii.In clasa ne asteptau la fel ca si la tine,dulciuri,cadouri si chestii de genu' care ne bucura pe noi toti si ne aduceau zambetul pe buze....Din pacate,crestem,ne maturizam si adio 1 iunie....:(

Gabr13l 2 iunie 2009 la 16:43  

Crede-ma ca da .. pt mn da !! :-)) si erau fisele alea de la bagai in masinutze .. Eu sia cum sunt un impatimit al MC-ului:))) Generatzia fast-food :)))

mei 3 iunie 2009 la 21:51  

Cand eram la gradinita ne-a dus intai la teatru si dupa aceea ne-am intors la scoala... Ne-a pus sa desenam pe jos (ca in fiecare an) cu creta "ziua ideala de 1 iunie". Mai apoi ne-au varat in interior, unde a fost cu muzica, dans, scalambaiala si muuulte dulciuri:))

Simplu 3 iunie 2009 la 23:58  

@ cristinacirstea e hai ca nu e chiar adio 1 iunie. Il vei simti din plin, din moment ce vei avea un copil. Rabdare cativa ani :D.

@ Gabr13l singura chestie pe care eu o stiu legate de "fise" si "masinute", este doar...asa zisu' ala carusel, sau cum s'o numii...unde iti cumperi fisa, iar atunci cand te urci in masinuta respectiva, introduci intr'un orificiu fisa si te invarti pe o platforma de cativa metrii.

@ mei spune'mi ca si tu te amuzi si acum cand iti amintesti cum erau, de fapt cum ne miscam (pe atunci) pe diverse melodii :)).

mei 7 iunie 2009 la 08:48  

ooo da =)) gnomii de un metru dansand pe "Lasa-ma Papa la mare" :))

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Search here

Persoane interesate