Norocu'...

Am o problema. Bai da' zau ca e una destul de mare. Una ce ma enerveaza, indispune, agaseaza, irita, infurie, supara, calca pe nervi, sacaie (cred ca ati prins ideea...). De ce toate astea?! Pentru simplul fapt ca Dumnezeu a impartit norocu' tuturor celor ce nu stiu sa il pretuiasca.

Exista atatia oameni pe pamantu' asta ce au...indeajuns de mult incat sa nu stie ce si cum sa faca sa le fie bine. Unii inconstienti, de asta sunt sigur, da' unii pur si simplu prosti frate.

Ca sa intelegeti la ce ma refer cand spun 'noroc' ma gandesc la oamenii ce li s-au oferit si li se ofera in continuare lucruri dupa care altii ravnesc atat de mult. Lucruri ca, un job decent, care sa le aduca bani indeajuns cat sa traiasca (mancare, haine, plata darilor si alte necesitati), sa se distreze, o masina si ce mai au pe langa casa.

Cunosc persoane ce castiga pe luna in jur de 1200 de lei fara spaga (daca o mai pun si pe aia ajung la 1500 poate) si nu sunt in stare sa tina de bani (macar) pana la urmatoru' salariu. Exista mult mai multi oameni ce nu castiga atat dupa ani si ani de munca si reusesc sa le fie bine, atat cat sa nu moara de foame si ei ?!

Daca as fi fost eu in locu' lor...! De fiecare data cand sunt auzit spunand asta mi se raspunde prin...'zici tu asa acum, da' iti spun eu ca la fel ai fi'... Baaa pe cuvantu' meu ca nu as fi asa. Frate eu nu am avut niciodata o sutuatie atat de buna incat sa imi permit sa arunc 150 de lei pentru un amarat de tricou, sa imi schimb telefoanele pe fiecare luna sau mai stiu eu ce!

Dupa parerea mea sunt doua categorii de astfel de oameni:
- cei ce au avut de mici si nu le-a lipsit mai nimic

si
- cei ce nu au avut pana acum, dar cu putin (mai mult) noroc reusesc sa aiba

Cei dintai ca cei dintai, insa pe mine ma deranjeaza mai mult cei din urma. Poti spune ca da frate, nu a avut cand era mic si acum ca l-a ajutat si pe el Dumnezeu sa ajunga undeva mai bine nu arunca cu banu' in stanga si dreapta ca stie foarte bine cum e sa nu aiba, da' nuuu, tocmai astia cred ca sunt cei mai risipitori oameni. Nu a avut cand era mic, e acum ca are, ce e prost sa nu iasa in fiecare seara cu jumatatea de Pepsi in mana, pachetu' de tigari in buzunar (ca doar e la moda sa fumezi si cand treci pe langa tipa aia din colt tragand din tigara pana nu mai poti si scotand fum ca un furnal e deja moarta dupa tine...ca o albina), sa bea Redd's si diferite energizante si in unele cazuri sa mai aiba si o masina decenta. Nu a avut parte de astea pana acum, da' acum ca are hai frate sa ne laudam ca suntem mai ceva ca Dracu' gol. Astfel ajung oamenii sa ceara bani, sa se imprumute, ca de...dintr-un salariu ca asta nu poti sa le faci pe toate nu!

Oamani ca astia ma dezgusta pe mine. Dupa ce ca au cu ce, vorba cantecului, mai fac si figuri. Pana acum nu am intalnit si eu un astfel de om ce sa stie sa isi gestioneze in asa fel fondurile incat sa nu se mai planga.

Cred ca ar fi trebuit sa mentionez mai sus ca ma rezum doar la cei cu varste cuprinse intre 18 si 22 de ani.

Is just me sau poate ca aveam si eu parte de toate astea daca mancam cacat cand eram mic, ghinionu' meu a fost ca am avut la indemana numai rujurile lu' mama.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Search here

Persoane interesate