Povesteste-mi...

Eu unu' ma declar un (foarte) mare curios, in general, si mai mereu reusesc sa imi hranesc curiozitatea. Cam in aceeasi situatie sunt si acum. Adica?! Pai uite...sunt curios sa aflu istoria, povestea poreclei/poreclelor voastre. Fiecare din voi aveti una, altii mai multe sau ati avut pe parcursul anilor.

Din moment ce e blogu' meu, am onoarea de a fi primu' :D. Deci, in ordinea cronologica:

Pascu' - asa sunt strigat pe la tara la tata, undeva prin Teleorman. Porecla venita din mos-stramos as putea spune daca imi permite religia. Asa s-a numit strabunicu', asa i-au spus lu' bunicu', asa i-au spus lu' tata si asa imi spun si mie. Asta da mostenire de familie. Ce avere, ce pamant...un nume tata ce il poti duce cu foarte mare usurinta mai departe.

Bunicu' - asa mi se spunea in generala si a incepu de devreme, adica din primele zile ale clasei a 2a si a tinut pana gand am terminat generala. Tin minte ca eram la ora si doamna invatatoare ne citea Fram, ursul polar. Era acolo un fragment in care un bunic explica nepoatei sale ceva legat de Fram si o mica descriere a cestui bunic. Ei bine, descrierea aia se referea la ochii bunucului care erau nu stiu cum (daca voi va amintiti povestea anuntati-ma si pe mine) si asta a facut-o pe invatatoare sa se opreasca si sa se uite prin clasa. S-a oprit la mine si spus "aaa, uite cine seama cu bunicul din povestea noastra!". Atunci colega mea de banca a sarit in sus ca ea de atunci inainte ma va striga Bunicu'. Asa am ramas pentru toti, colegi, invatatoare si profesori.

Doctoru' - am fost numit de familie pentru ca atunci cand eram mic, imi doream foarte tare sa devin doctor si spuneam asta tutoror.

Funky - sunt numit de anumiti prieteni. Asta pentru ca eu sunt cel mai..."diferit"...spun ei si cica "mi se potriveste asta".

Simplu - sunt in lumea virtuala. Acolo unde nimeni nu ma cunoaste cu adevarat si acolo unde apar pe nepusa masa. Am ajuns sa fiu numit asa dupa niste discutii cu cativa prieteni. Imi tot storceam creierii sa imi iau gasesc un nick ok si toti spune-au ca mie imi trebuie ceva simplu si pana la urma asa mi-a ramas numele.

E uite asta ma intereseaza pe mine in momentu' asta, la 3 fara cateva secunde (cred), sa aflu ce fel de porecle aveti sau ati avut si cum ati ajuns sa fiti numiti asa.

5 comentarii:

Gabr13l 31 iulie 2009 la 13:31  

Interesant.Deci incep eu ..
:))
Motanu'-imi zic apropiatii,ca cica am o lene in mine .. :))
Si cred ca asta-i principala.
Aaaa,cand eram mic imi ziceau "Victor Ciorbea" ca aveam ochelari :)))))

mei 31 iulie 2009 la 14:37  

aa... eu continui. cand eram mica tata imi zicea "cracanel" :)) pentru ca ma cracanam intr un fel anume. iti arat eu o poza cand am ocazia, ca sa vezi:D. si cum vroia sa imi faca poza eu ma ridicam si ma duceam la el :)). "mei". cand eram mica ma intreba lumea cum ma cheama. si cum eu nu puteam sa mi pronunt bine numele, ziceam "mmmmeeeiii" :D.

Myriam 31 iulie 2009 la 21:42  

Poreclele mele sunt derivate din nume sau de alint.Parintii imi zic Georgi,Bunicii imi zic Jeta,bunicul ma mai alinta cu ''duduluca'',colegii imi zic Geo si...pe blog sunt Myriam.De ce Myriam?pentru ca mi s-a pus pata pe nume cand citeam ''Diavolul se imbraca de la Prada'' si pentru ca mi se pare ca are o oarecare rezonanta;))

Anonim 31 iulie 2009 la 23:42  

Mie mi se spunea Didi în generală, pentru că purtam două codiţe (nici acum n-am renunţat la obicei, ador codiţele :D). În facultate mă strigau Rozy, pentru că aveam părul roşu (un roşu spre roz la un moment dat) :)) Mi s-a mai spus Maimu' (aşa mă alinta o prietenă foarte bună ;)) şi Barbie (un fost prieten - probabil din cauză că mă găsea drăguţică :D :D :D)

Fata din umbra 4 august 2009 la 21:48  

copilu' , pitzi, flapjack..a mica..

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Search here

Persoane interesate