Was... and will be no more

De ceva timp incoace, in mine, s-a nascut o mica ciudatenie. S-o numesc 'Ura'?! Neaaa... As exagera atunci. Cred ca pana la urma ramane un sentiment ciudat si gata. Asta in preajma sarbatorilor si de sarbatori. Acele sarbatori ce se presupun a fi ele familiale. In categoria asta si-a rezervat un loc si Pastele.
Imi aduc aminte de vremea cand imi placea Pastele. Era chiar foarte ok. Nu faceam lucruri iesite din comun. Luam o ditamai masa in familie, uneori si cu cativa prieteni. In caz ca eram la bunica-mea, mergeam si pe la zgomoteca, apoi la Biserica, dupa care inapoi in zgomoteca. Ba un gratar la iarba verde, ori o plimbare mai lunga prin natura... Se gasea de fiecare data cate ceva de facut. Nu si anu' asta. Anu' asta e foarte sarac in entuziasm, placere, bucurie, zambete... si orice altceva ar face mai buna o zi de genu'.

Am ajuns sa detest sarbatorile de genu' din cauza agitatiei. Zau asa, asta strica tot farmecu'. Parca am fi niste marionete. Repede sa faci curatenie, repede sa faci mancare si se presupune ca la sfarsit sa te simti ceva mai bine. La modu', satasfacut. Eu nu simt asta. De ce?!Basca faptu' ca trebuie sa ma pregatesc sa ma duc la Biserica sa iau Lumina Sfanta. Nimic rau in asta, chiar imi place sa ascult slujba, da' rau e ca de data asta merg la biserica din cartieru' meu, aici unde poate mai predominant decat in orice alta Biserica in care am fost, oamenii sunt foarte ratati. Injura, tipa de parca ar fi pe maidan, isi ard paru' dinadins sub forma de gluma zic ei, se imping ca doar se da moca si trebuie sa apuce cat mai repede... AIUREAAA! Fi-mi-ar scarba de ei! Si totusi... PASTE FERICIT obraznicilor!

17 comentarii:

ivoire 3 aprilie 2010 la 21:15  

paste fericit,amice>:d<
by the way,am facut in sfarsit leapsa aia de la tine. :) nu mai fii uracios,mai.

Simplu 3 aprilie 2010 la 22:06  

Mersi la fel prietena. >:D<
Am sa ma uit ca sunt curios si mai am una de facut si poate poate ti-o pasez si pe asta, sau nu ca va ca nu prea te incanta... :)

Anonim 4 aprilie 2010 la 09:34  

Hristos a înviat!

Andru` 4 aprilie 2010 la 10:38  

Nu esti singurul cu acest sentiment;))
Lumea s-a schimbat, cred...
Hristos a inviat! >:D<

Simplu 4 aprilie 2010 la 13:28  

@ Emma adevarat a inviat!

@ Andru' sunt convins; adevarat a inviat! >:D<

addicted 4 aprilie 2010 la 13:38  

Si tie.. cumintenie! :))

Simplu 4 aprilie 2010 la 13:45  

E asta e domeniu' meu. Fiindca esti noua pe blogu' meu am sa iti spun un secret. Eu sunt firav, sensibil si cuminte. Promit pe verde ca asa e. :)

addicted 4 aprilie 2010 la 15:09  

Pe ACEL verde( adica frunzulita fermecata!)!? ca de-i vorba de acel verde care pe parcus se face rosu`, te cred. :D

Anonim 4 aprilie 2010 la 15:27  

paste fericit,adi.te pup ca o albinuta minora:)):*take care

Simplu 4 aprilie 2010 la 15:46  

@ addicted zau ca la asta nu m-am gandit, dar pentru a ma crede, DA, pe acel verde ;;). Da' daca era pe alt verde nu ma credeai ?! Hai ca eu sunt o persoana foarte sincera. Eu nu mint niciodata, doar pacalesc. :D

@ cristinacirstea sarna' prietena mea >:D< Paste Fericit si tie. Eu te-am pup ca o albina, insa nu minora. Si totusi... a ta de ce e minora ?! :)) Ca m-ai facut curios acum, na'.

Myriam 4 aprilie 2010 la 17:03  

Sigur ca la mine la biserica la nimeni.Azi dimineata la inconjurul bisericii parca eram la maraton.Nici n-am iesit bine din biserica ca preotul era deja in spatele nostru.Cel putin la noi sunt un pic mai manierati,adica nu iti carbonizeaza parul numai la misto(ce retardati apropo de asta) si cam tac din gura.Urasc harababura ante-Pasti.Deci am senzatia ca toata lumea se agita asa degeaba,si cu curatenia,si cu mancarea,de zici ca vine un mare banchet.Pana la urma e doar o sarbatoare si s-a dus...atata stres degeaba!:))

Myriam 4 aprilie 2010 la 17:06  

P.S:Paste fericit si tie!!!>:D<

Simplu 4 aprilie 2010 la 17:25  

@ Myriam corect, atat stres... fara rost totusi. Legat de cum e la tine, vezi tu, asta e avantaju' unui oras mai mic ma gandesc. >:D<

Anonim 5 aprilie 2010 la 10:35  

Paste fericit!
Toate stau asa cum ai scris pentru ca alegerile noi le facem.Nimeni nu ne poate impune starea de greata daca nu vrem sa ne-o inducem.Este adevarat ca ne-am instrainat unii de altii,dar asta tot din vina noastra....Pentru a-i putea schimba pe cei din jur trebuie sa ne schimbam noi atitudinea vis a vis de lume,schimbarea vine din interiorul fiecaruia...
Biserica despre care ai scris poate fi ocolita.Sunt in Centrul Bucurestiului istoric vreo 7-8 biserici una langa cealalta unde puhoiul grotesc n-a navalit.Crede-ma!Eu am fost la una dintre ele si chiar am simtit cum "cerurile se deschid"(Stavropoleos...poti accesa situl stavropoleos.ro)
Sarbatori fericite!
Hristos a inviat!

Gabr13l 5 aprilie 2010 la 11:23  

Paste fericit si tie !!

mei 5 aprilie 2010 la 15:04  

Paste fericit, halbina :*

Simplu 5 aprilie 2010 la 23:53  

@ sillyterra sarna', Paste fericit si tie! Mersi frumos de pont. Posibil ca data viitoare sa merg acolo.

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Search here

Persoane interesate